Nejlepší žebra v Praze

Předvíkendové slinění

Pracovní vypětí mě dnes čekalo naprosto nepáteční, ale cesta k milionům je zkrátka trnitá, to víme všichni. Přesto nechápu, že kolegové opatrně sondují: Já vím, že toho máš moc, ale nedáme oběd? Přece si už mohli zvyknout, že já vždycky dám oběd. Možnost, že bych se obědu dobrovolně vzdal (nebo na něj dokonce zapomněl, jak se prý stává některým ženám), prostě neexistuje.

Kdybych nešel na oběd, byl by to ekvivalent toho, že ráno nevyjde slunce, že po dvaceti pivech nepřijde kocovina nebo že papež nezahájí den masturbací. Zkrátka nesmysl. Ale dnes bylo času opravdu málo, tak jsem sáhl po nouzovém řešení a poprvé se vydal do firemních katakomb, prozkoumat hrůzná tajemství, která číhají v kantýně.

Z nabídky jídel jsem zvolil to, které vzhledově nejméně připomínalo výkal nemocného ropáka, s tácem usedl ke stolu a bez větší chuti se do toho pustil. Maso s žílou jsem měl naposledy kdysi ve školní jídelně a naše dlouhé odloučení mi nechybělo, ba naopak. Ale co, když je hlad… Po dojezení jsem se cítil hrubě ošizen, protože pocit sytosti se nedostavoval a pocit pochutnání si už vůbec ne.

Hořce jsem zavzpomínal na oběd včerejší, který totiž byl z úplně jiného soudku – ze soudku umění! A jelikož na tomto blogu se kdysi řešilo, kde v Česku mají nejlepší párky v rohlíku i nejlepší tatarák, přišel čas na další osvětu – pečená vepřová žebra, přátelé!

Poměrně dlouho jsem si myslel, že nejlepší žebra mají U Gráffů na I.P.Pavlova. Dělají je buď pikantní, nebo v medu; 500 gramů stojí 135 korun. Obojí jsou vynikající, i když, to je nutno uvést, poměrně dost tučná. Ale za svoje peníze se najíte opravdu královsky.

Ovšem včera jsem spatřil žebrové nebe. Jmenuje se Koliba U Pastýřky a je v Bělehradské. 600 gramů pikantních žeber stálo 150 Kč, což není ani málo ani moc. Chuťově naprosto dokonalý zážitek, navíc s opravdu minimální porcí tlustého – tedy jasný vítěz. Vřele doporučuji a vyzývám další znalce z oboru, aby vyzkoušeli a přispěchali se svými protinávrhy – musíme najít ta nejultimátnější žebra v Česku!

Příspěvek byl publikován v rubrice Přelomové texty a jeho autorem je lobo. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

30 thoughts on “Nejlepší žebra v Praze

  1. tak to je největší zklamání v dějinách komentářů!

  2. takže…nejlepší žebra jsou v restauraci Havana v Táboře na náměstí

  3. david: kdo nejí žebra, podporuje komunismus:-))
    baryk: to jsou fámy!
    Ponrepo: může ti to někdo dosvědčit? :-)

  4. kdysi jsme je tam okusili společně s Partiovkou…

  5. Ponrepo: to je ovšem nanejvýš nedůvěryhodná osoba!

  6. s Pastýřkou souhlasím, mám to z práce kousek, takže z žeber tam snědených by se dal postavit žebřík do nebe…

  7. Jedny z nejlepsich zeber maji ve Zline v restauraci Saloon hned vedle fotbalového stadionu na Tyrsove nabrezi. Za porci chteji 84,-Kč (cca 600g)a jsou delikatesni. Maso z nich je jako pasticka a jdou od kosti pouze vidličkou bez sebevetsi namahy. Doporucuji !

  8. Karlos: no jo, jenže kdy se člověk jako já dostane do Zlína? :-)

  9. Musis tam jezdit na sluzebky jako ja :) Jinak to Dalimil – mas pravdu je to prasarna !

  10. na túto otázku Ti, milý Lobo, poskytnem naprosto zasvätenú odpoveď. Ako vidíš, som natoľko vzrušený, že ma nenapadá adekvátný rým.
    Najlepšie rebierka majú v Tatrovke na Smíchově. Pravda, poslednú dobu (po rekonšrtukcii interiéru) to tam už nie je to, na čo bol Smíchovský gurmán zvyklý (niečo ako Prečetovský Zašitý Buben), ale kuchyňa ostala taká ako predtým – totiž dobrá.
    Samozrejmosťou sú všetky prílohy, ktoré si k rebierkam uzmyslíš, dokonca si môžes poručiť, či ti do vody na umývanie prstíkov majú pridať limetku, mätu, alebo citrón.
    Aby som to skrátil, chodím tam kvôli tým trom holkám, ktoré tam pinglujú…

  11. Dneska jsem tam byl, nejdrive je nahrejou v mikrovlnce apak je prismahne 10 minut na grilu. Kdyz mate stesti, neplni vede vasich zeber zrovna zasobnik na drevene uhli. Je fakt, ze z toho uhelneho prachu pak vse muze dobre chroupat. Nastesti si kuchar ty ruce o sebe aspon otre, nez po tom pytli s uhlim sahne na vase zebra pri krajeni. Pikantnost jako obvykle v nedohlednu. Plzen byla celkem tepla…no nic budu hledat dale

  12. souhlasím, Pastýřka jde v poslední době hodně velkým sešupem dolu….

    Můj další favorit na žebra je restaurace „U Klokana“ v Jesenici !

  13. přátelé, moje recenze Pastýřky je pět let stará, za tu dobu se mohlo změnit (a zjevně i změnilo) mnohé!

  14. Tak před 5 lety U Pastýřky, ale realita je jiná!!!
    Jenom přes kopeček v Podolí v hospodě U Horů maj dva druhy famózních žebírek, kolena a flank stejk o kterém se ti nesnilo a to vše můžeš dát na klidné malebné zahrádce. A pozor není to drahý!!!! Zapít se to dá Pardálem Echt, Budvárkem světlým i černým a nefiltrovaným skvělým Cviklem.
    Byl jsem tam již několikrát a vždy nadmíru spokojený.

  15. FD: to zní jako šablonovitá reklama, zbývá jen dodat, že „více než jen Dobroty“.

  16. po včerejším zážitku volím jako Bejzment, jako číslo 1. na žebra v Praze !
    Navíc skvělé burgry, pivo moucha, číšník pankáč a papírový Ron Jeremy u vchodu….

  17. Včera jsem si k Pastýřce zašel a rozhodně to nejsou nejlepší žebra. Buď jsem měl smůlu nebo nevím. Žádná marináda, žadné koření. Prostě opečená žebra na lávovém grillu. Kvalita masa nebyla špatná.

  18. tak znovu opakuji public service announcement: moje recenze je historická, z roku 2009, tudíž v aktuální realitě téměř jistě neplatná:-)

  19. já myslím, že ta recenze již vešla do legend a byla zapsána do análů…

    A potvrzuji, že sešup Pastýřky nadále pokračuje…

  20. jak pravil jeden můj kolega „tak si to do toho análu zapiš a moc toho neřvi“

  21. velmi se těším na zdejší komentáře k žebírkům u pastýřky v roce 2064!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>